Forandring

Godt å være tilbake etter litt ferie. Håper du og dine har det fint <3

Jeg så dette innlegget fra @Thrive på Instagram i går og fikk selv lyst å skrive om forandring i dag. «Change will not come if we wait for some other person or some other time. We are the ones we`ve been waiting for. We are the change that we seek.»- Barack Obama

Etter mange uker med gode rutiner til både meditasjon og skriving, så ble det ferie og her stoppet det opp litt. Ungene la seg sent og dagene ble annerledes. Fine men annerledes og for meg så strakk ikke tiden til for skriving.

Jeg kjenner at jeg har godt av den daglige rutinen hvor jeg skriver og mediterer litt, samtidig som det er godt med et avbrekk og gjøre noe helt annet av og til. 

Jeg har nylig begynt litt med yoga og det er noe som lenge kun har vært med tanken, men som virkelig har vært litt tungt å komme i gang med. Jeg er så fan av styrketrening og har drevet med det sporadisk siden jeg var 16, men etter noen hyppige smeller i ryggen det siste året, så tar jeg hintet. Jeg kjente forbedring i rygg og blodomløp med en gang jeg begynte, så jeg tror kroppen vil ha godt av denne forandringen.

Forandring er ikke alltid enkelt, hvis vi feks. opplever å miste noen vi er glad i eller et forhold tar slutt så kan det føles litt skremmende. Selv en positiv forandring som å flytte til en annen by eller begynne i en ny jobb kan føles skremmende og overveldende.

Forandring kan få oss til å føle at vi kastes ut i mørke, stormfulle bølger hvor vi strever etter å komme i land. Instinktivt vil vi unngå og motstå forandring for å holde fast i gamle vaner og prøve å gå tilbake til slik ting var før, men det e ikke alltid mulig, fordi forandring er det eneste som er konstant i livet.

Alt er i forandring hele tiden.

Hendelsene i livet vårt vil utvikle seg og transformere seg enten vi vil at de skal det eller ikke, så vi har ikke annet valg enn å godta det nye, uansett hvor vanskelig eller skummelt det føles. Om vi ikke gjør det vil vi slite forgjeves med å prøve å holde ting «som de alltid har vært» og det eneste vi skaper da er motstand for oss selv. Motstanden vil øke lidelsen vår.

Det beste for oss selv og de rundt oss er å akseptere det, åpne opp for det og kanskje til og med ønske endring velkommen, å sitte med frykten, ubehaget og smerten og si «ok, dette er det som skjer akkurat nå». Vi vet jo at livet går opp og ned, det skal det jo også gjøre- og det går over.

Jo mer vi kan akseptere og myke opp vår virkelighet, desto mindre blir hodet og hjertet opptatt av å kjempe mot det som er. Når vi overgir oss(gir slipp) på det vi ikke kan endre på, begynner vi ofte å se på livet med et større perspektiv.

Det vi en gang så på som en slutt, ser vi på som en ny begynnelse. 

Det som tidligere føltes som frustrerende kø-kjøring, ender opp med å føre til ny visdom og vekst. Når vi utvider vår evne til aksept, finner vi mot. 

Vi møter det ukjente med litt mindre frykt og kanskje til og med litt spenning. I stedet for å bekjempe bølgene av ubehag som kommer, så lærer vi å surfe dem.

Så neste gang livet kaster noe ukjent til deg, pust dypt ned i magen og ta et forsiktig steg inn i det ukjente.

«The only way to make sense out of change is to plunge into it, move with it, and join the dance.» – Alan Watts

Good vibes <3

Nina

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *